Bear – usability and user experience

Bear-appen (link) er designet for å gjøre det enkelt og oversiktlig å skrive notater. Det finnes mange notat-apper, og de har gjerne mer til felles enn det som er ulikt. Bear fra Shiny Frog og Apples egen app Notater har mye til felles, men på et par punkter skiller de seg noe.

I tillegg til at denne appen finnes for iPhone, kan man også bruke den på iPad, Apple Watch og Mac. Det bidrar etter min mening til en god brukeropplevelse – blant annet fordi rask og effektiv synkronisering via iCloud gjør at alle notater er oppdaterte og tilgjengelige til enhver tid.

Positive og negative sider

Brukervennlighet

  • Effektiv – appen er enkel å bruke. Når man åpner den finner du både de tidligere notatene og et stort rundt plusstegn i en kontrastfarget sirkel.
  • Ytelse (gjøre de rette tingene raskt og greit) – Dersom man kun skal skrive et notat, så gjør appen det uten omveier og ekstra menyer man må innom.
  • Sikker – Bear-appen bruker Apples iCloud for synkronisering av tekst, bilder, linker og notater. Notatene synkroniseres så å si hele tiden og de lagres automatisk.
  • Nytteverdi – Bear-appen gjør det den skal, og den er nyttig uansett om man har mange eller få notater å holde orden på.
  • Læringskurve – Bear-appen er enkel å lære seg, og den krever ikke kunnskap om alle funksjonene for at man skal kunne bruke den. Selv om læringskurven er slak, så er det mange funksjoner som krever mer av deg som bruker appen enn kun litt vennlig “nudging”. Emneknagger er for eksempel noe jeg har prøvd å lansere som noe genialt overfor både kona og moren min uten å lykkes 🙂
  • Lett å huske – De helt grunnleggende funksjonene som å skrive tekst og å bruke #emneknagger er enkle å huske hvordan man gjør.

Listen over er hentet fra kapittel 1.6 i Interaction Design (Preece, Rogers og Sharp, 2017, s. 19)

Brukeropplevelsen

Designerne har lagt stor vekt på å designe en app som framstår som enkel og vennlig. Allerede før man begynner å bruke appen ser man en søt isbjørn som vekker mange positive konnotasjoner (myk, varm, vennlig, koselig – men også – sterk, stor, solid, robust).

Som den lille filmsnutten over viser, så er det også en app som framstår som myk og vennlig og helt i tråd med det Appleprodukter ofte sees på som. Alle animasjoner og menyer er stort sett gjennomtenkte og logiske. Sveiping og tasting går nesten av seg selv, og det er enkelt å lære seg å bruke appen.

Alt i alt framstår Bear-appen i tråd med det McCarthy og Wright (2004, gjengitt av Preece, Rogers og Sharp, 2017,s. 14) skriver om den sensuelle og emosjonelle dimensjonen ved brukeropplevelsen.

Kilde:

Preece, Rogers og Sharp (2017) Interaction Design – beyond human-computer interaction (kapittel 1), Wiley

(Visited 15 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *