Bear – usability and user experience

21. august 2018

Bear-appen (link) er designet for å gjøre det enkelt og oversiktlig å skrive notater. Det finnes mange notat-apper, og de har gjerne mer til felles enn det som er ulikt. Bear fra Shiny Frog og Apples egen app Notater har mye til felles, men på et par punkter skiller de seg noe.

I tillegg til at denne appen finnes for iPhone, kan man også bruke den på iPad, Apple Watch og Mac. Det bidrar etter min mening til en god brukeropplevelse – blant annet fordi rask og effektiv synkronisering via iCloud gjør at alle notater er oppdaterte og tilgjengelige til enhver tid.

Positive og negative sider

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Brukervennlighet

Listen over er hentet fra kapittel 1.6 i Interaction Design (Preece, Rogers og Sharp, 2017, s. 19)

Brukeropplevelsen

Designerne har lagt stor vekt på å designe en app som framstår som enkel og vennlig. Allerede før man begynner å bruke appen ser man en søt isbjørn som vekker mange positive konnotasjoner (myk, varm, vennlig, koselig – men også – sterk, stor, solid, robust).

Som den lille filmsnutten over viser, så er det også en app som framstår som myk og vennlig og helt i tråd med det Appleprodukter ofte sees på som. Alle animasjoner og menyer er stort sett gjennomtenkte og logiske. Sveiping og tasting går nesten av seg selv, og det er enkelt å lære seg å bruke appen.

Alt i alt framstår Bear-appen i tråd med det McCarthy og Wright (2004, gjengitt av Preece, Rogers og Sharp, 2017,s. 14) skriver om den sensuelle og emosjonelle dimensjonen ved brukeropplevelsen.

Kilde:

Preece, Rogers og Sharp (2017) Interaction Design – beyond human-computer interaction (kapittel 1), Wiley


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.